Staande ventilator

De staande ventilator is de een van de meest bekende ventilatoren. Op warme dagen zijn staande ventilatoren altijd als eerste uitverkocht. Dit komt omdat het niet duur is, en eenvoudig te plaatsen is. Natuurlijk geeft een staande ventilator ook nog eens de nodige verkoeling. Vaak is de hoogte instelbaar, kan er een natuurlijk windeffect gesimuleerd worden en in sommige gevallen heeft het een afstandsbediening. Ook dit ligt natuurlijk aan de prijs. Sommige staande ventilatoren kunnen ook nog licht buigen (zwenken).

Goedkope staande ventilator

Bij staande ventilatoren zijn er goedkope varianten, maar ook duurdere varianten. Deze duurdere varianten houden het natuurlijk langer uit. Bij de goedkopere ventilatoren kunt u denken aan minder dan €20. Bij een duurdere staande ventilator moet u rekening houden met prijzen van rond de €100. Maar, dan heeft u wel het beste van het beste in huis.

Staande ventilator met afstandsbediening

Sommige (luxe) staande ventilatoren zijn met afstandsbediening. Deze zijn dan ook vaak draadloos. Maar ze zijn niet altijd draadloos, dat wil zeggen dat ze in het stopcontact moeten. De hogere varianten (van 40cm of hoger) kunnen vaak in het stopcontact. In enkele gevallen heeft het een accu die natuurlijk ook ooit in het stopcontact moet. In dat geval spreekt men echter wel van een draadloze staande ventilator. De lagere varianten zijn vaak bedoeld voor op het bureau, dit wordt ook wel een tafelventilator genoemd.