Tafelventilator

Een tafelventilator is eigenlijk niet meer dan een lage staande ventilator. Deze kan worden gebruikt terwijl men aan het werk is (dus op een bureau), of wanneer men aan het eten is. Vandaar dat het een tafelventilator wordt genoemd. Deze kunnen vaak op en neer bewegen zodat degene aan tafel niet contstant in het gezicht wordt geblazen. Ook van links naar rechts is een veelgebruikte optie. Zo zorgt de tafelventilator voor een verfrissende werking in de gehele kamer!

Van een tafelventilator is natuurlijk ook een staande ventilator te maken. Zet hem op een verhoging zodat de tafelventilator wat hoger staat.

Tafelventilator kopen

Als je besluit om een tafelventilator te kopen, moet je eerst even kijken of de tafelventilator wel een geschikte keus is. Gaat hij echt op tafel staan? En wat is het budget? Bij een groot budget kan misschien beter worden gekozen voor een plafondventilator. Als het toch de tafelventilator wordt, moet er gekeken worden naar het vermogen (in Wattage). Een hoger wattage betekent eigenlijk een groter mogelijke kamer om te verkoelen. Voor een kleine kamer hoeft dus niet gekozen te worden voor een hoog wattage. Als de ventilator geen geluid mag maken, dan moet je ook niet kiezen voor een hoog vermogen (in dat geval ook niet te goedkoop!). Een timer kan ook handig zijn, zodat de ventilator na een bepaalde tijd stopt. Voor in de slaapkamer op warme zomerdagen is dit prima, aangezien de ventilator dan stopt als je inmiddels in slaap bent gevallen!