USB ventilator

Een nieuw soort ventilator dat door dit digitale tijdperk aan populariteit begint te winnen, is de USB ventilator. Het idee is eigenlijk heel simpel. De USB-poort dient als stopcontact, en de USB is de stekker. Je stopt het USB-snoer van de ventilator in de USB-poort van de laptop of computer. De USB-ventilator heeft nu vermogen, en kan beginnen met draaien. Het idee komt (natuurlijk?) uit Japan, waar de USB-ventilatoren dan ook de winkel uitvliegen.

USB-ventilator voor de laptop

Deze ventilator is natuurlijk ideaal voor achter de computer, maar ook voor mensen die vaak met een laptop reizen kan dit perfect zijn. Voor dit soort mensen zijn er ook kleine ventilatoren beschikbaar, die ideaal zijn voor bij de laptop.

USB-ventilator kopen

Bij het kopen van een USB-ventilator moet je rekening houden met de vraag: waarvoor ga ik hem gebruiken? Als je veel onderweg bent, moet de USB-ventilator natuurlijk goed in de tas passen. Als hij puur is bedoeld omdat er rond de computer geen stopcontacten over zijn, dan moet het snoertje natuurlijk lang genoeg zijn om de USB-ventilatoren op het bureau te kunnen zetten. De USB-ventilatoren zijn vooral te koop in webwinkels. De prijzen variëren van €7,50 tot €30 of misschien zelfs nog hoger. Als je een USB-ventilator wilt kopen, kun je hem ook importeren uit webwinkels uit het buitenland. De verzendkosten liggen dan wel iets hoger.